Seglarjackor är ett viktigt plagg för att hålla sig varm och torr på sjön, och det finns en mängd olika alternativ att välja mellan. Här är tio saker att tänka på när du väljer en seglarjacka. Inspiration är tagen från sajten Seglarjackor.com som är en hel sajt som handlar om just Seglarjackor.

  1. Material: Det finns olika material att välja mellan, men ett bra alternativ är Gore-Tex, ett syntetiskt material som är vattentätt, andas bra och håller dig varm.

  2. Passform: Se till att jackan sitter bra på kroppen, så att du kan röra dig frihetsfullt och bekvämt. Tänk också på att jackan ska vara längre baktill, så att den skyddar ryggen mot vatten.

  3. Funktioner: Se efter om jackan har extra funktioner som justerbart huva, förstärkningar på slitagekänsliga områden och fickor för förvaring.

  4. Pris: Seglarjackor kan variera kraftigt i pris, så tänk på vad du är beredd att spendera. En dyr jacka kan vara värd pengarna om den är högkvalitativ och håller länge, men det finns också bra budgetalternativ.

  5. Storlek: Se till att jackan är riktigt stor, så att du kan bära den över andra kläder för att hålla dig varm och torr. Tänk också på att en för stor jacka kan vara svår att röra sig i, så välj en storlek som sitter bra på kroppen.

  6. Färg: Välj en färg som du trivs i och som du lätt kan matcha med andra kläder, men tänk också på att en ljus färg kan vara bra för att synas på sjön om du hamnar i en nödsituation.

  7. Brandklassning: Se efter om jackan har en brandklassning, så att den är säker att använda om det skulle hända en olycka ombord.

  8. Vattentäthet: Se efter om jackan har en vattentäthetsklassning, så att du vet hur bra den håller vattnet ute. En högre klassning innebär att jackan är mer vattentät.

  9. Andningsförmåga: Tänk på att du kommer att svettas under jackan, så se efter om den har bra andningsförmåga så att du inte blir för varm och kladdig.

  10. Garanti: Kolla om jackan har någon form av garanti eller återvändningspolicy, så att du kan känna dig trygg med ditt köp.